СТУДЕНТСКА КОНФЕРЕНЦИЈА НЕСВРСТАНИХ ПДФ Штампа Ел. пошта

   Студентски парламент Универзитета у Нишу  организоваће  у четвртак, 01. септембра 2011. године,  у Великој сали  Зграде Ректората Универзитета у Нишу,  у оквиру пројекта  „Кроз време и Србију” , три  предавања:

„Југославија и арапски свет у Хладном рату” - др Александар Животић, Институт за новију историју Србије;

“Србија и арапски свет: јуче, данас, сутра” - Драган Симеоновић, амбасадор;

“Афричке земље и Покрет несврстаности - Ана Дамиан Лакићевић, Институт за међународну политику и привреду.

    Пројектом под називом “Кроз време и Србију”, Студентска конференција универзитета Србије (СКОНУС), пружиће подршку обележавању 50 година од самита Покрета несврстаних у Београду, са циљем да се млади едукују на дату тему. Истовремено пројекат је праћен идејом да се студенти из земаља Покрета несврстаних, упознају и заинтересују за студије и живот у Србији.
    Пројектат обухвата седмодневну конференцију за студенте земаља које су чиниле  Покрет несврстаних, током којих је предвиђена посета пет универзитетских градова Србије (Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Нови Пазар), где ће их угостити студенти из напоменутих градова. Посета овим градовима укључиваће предавања на тему односа Србије и Покрета несврстаних, кроз време и данас, обиласке градова док су вечери тематске са идејом упознавања култура тих градова.  Студентски парламент Универзитета у Нишу партнер  је  СКОНУС-а на овом пројекту.

 

Преглед свих вести

Архива вести